headerimg.png

 

 

 

Easy Motion Skin® hebben de volgende effecten op je gezondheid:

 

o      Het stabiliseert de wervelkolom;

o     Ontlast de onderrug;

o     Je spiermassa neemt toe;

o     Je vetpercentage wordt omgezet in energie;

o     Het bevordert je nachtrust;

o     Een betere doorbloeding van je huid en spieren.

 

  

Easy Motion Skin® en rugklachten

 

Veel mensen hebben last van hun rug of nek. Vaak door stress, weinig beweging, zittend beroep en een verkeerd houding. Met Easy Motion Skin® train je zonder tijdens de training je rug te belasten. De diepliggende en kleine rugspieren die moeilijk te trainen zijn worden aangepakt en zo ook de buikspieren, die vaak een belangrijke rol spelen bij rugklachten. Doordat de spieren sterker worden zal je je houding ook zien veranderen, wat ook weer een positief effect heeft op rugklachten.  Kortom je gaat je snel weer fit, sterk en gezond voelen.

Wij werken samen met de rug kliniek Munkgaard. Zo trainen wij een veel rug patiënten waarbij de verbetering al snel te zien/voelen is.

Ook is er onderzoek gedaan naar het effect van EMS trainingen op mensen met rug/nek klachten. Deze is hier onder te lezen.

 

Whole body electro-musculaire stimulatie (EMS training) voor rugaandoeningen

(BOECKH-Behrens, W.-U. / GRÜTZMACHER, N. / SEBELEFSKY, J., niet-gepubliceerd proefschrift aan de Universiteit van Bayreuth, 2002).Doel van de studie:

Het doel van deze studie was om de effecten van uitgebreide EMS-training op rug aandoeningen te onderzoeken.


Methodologie:

49 werknemers aan de universiteit van Bayreuth met rugklachten, 31 vrouwen en 18 mannen van gemiddeld 47 jaar, namen vrijwillig deel aan het onderzoek. De frequentie en intensiteit van de rugklachten evenals de algemene klachtensituatie, stemming, vitaliteit, lichaamsstabiliteit en lichaamsvorm waren aan de hand van vooraf vastgestelde vragenlijsten bepaald. 10 sessies EMS training, twee keer per week met een duur van 45 minuten, werden uitgevoerd met de volgende trainingparameters: pulsduur 4 s, pulsinterval 2 s, frequentie 80 Hz, stijgtijd 0 s, pulsbreedte 350 s. . Tijdens dit proces volgde steeds een periode van ongeveer 25 minuten training op een gewenningstijd van 10-15 minuten om de individuele puls sterkte aan te passen. De trainingsperiode werd afgesloten met een vijf minuten durend ontspanningsprogramma met een pulsduur van 1 s, een pulsinterval 1 s, een frequentie van 100 Hz, een stijgtijd van 0 s en een pulsbreedte van 150 s.


Resultaten:

88,7% van de proefpersonen zagen een vermindering van rugklachten, met een significante verlichting van de klachten in 38,8% van de gevallen. Een lichte verbetering van de algemene klachten werd gemeten in 41,9% van de gevallen. Gedurende het tijdsbestek van de training vond er eveneens een scherpe daling in de frequentie en de intensiteit van de klachten plaats.
Bovendien leidde de EMS-training tot de volgende algemene effecten: 61,4% van de personen meldde een verbetering van hun algemene klachten, 75,5% zag een verbetering van hun gemoedstoestand, 69,4% registreerde een toegenomen vitaliteit, 57,1% van de mannen en 85,7% van de vrouwen ervoer een verbeterde lichaamsstabiliteit, 50% van de proefpersonen bemerkte positieve effecten op hun figuur, en 75,5% voelde zich na de training meer ontspannen.Conclusie:

Whole body EMS-training bestrijdt rugkwalen, een veel voorkomende aandoening, zeer effectief. De stroom bereikt de dieper gelegen spieren die bij het gebruik van conventionele trainingsmethoden moeilijk bereikt kunnen worden. De speciale whole body EMS-training vormt een tijdbesparende, zeer effectieve allround training die ingrijpende, positieve effecten op de gezondheid oplevert. Tegelijkertijd worden zowel therapeutische als preventieve doelstellingen bereikt.

 

 

 

Easy Motion skin®: topsport en revalidatie

Easy Motion Skin® training is een perfecte aanvulling voor sporters en topsporters.

Zowel in de topsport als in de revalidatie is EMS een oude en beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en bij letsel het herstel te versnellen. Met Easy Motion Skin® train je ook de dieper gelegen spieren die normaal moeilijk te trainen zijn.  Easy Motion Skin® heeft weinig tot geen impact op de banden, pezen en gewrichten,  hierdoor voorkom je blessures die je normaal kunt oplopen bij het trainen.

Met de Easy Motion Skin®  kun je tot 60% van je spiervezels gaan aanspreken, trainen en gebruiken. Wetende dat een mens normaal maar tot 25% van zijn spiervezels kan gebruiken, de overige 75% van je spiervezels gebruiken we niet, alleen in een noodsituatie. Met Easy Motion Skin® train je meerdere spiervezels, je wordt dus sterker, krachtiger en de kans op blessures nemen af. 
De techniek wordt onder andere gebruik door topsporters en internationale sterren zoals: Usain Bolt en Sylvie Meiss

 

 

  

 

  


AGENDA


DIENSTEN


CONTACT


ALGEMENE VOORWAARDEN

Copyright by 'The EMS Basement' | Webdesign by Logo Huis